Skoda Superb używane

Przewodnik Autohero dotyczący zakupu Škoda Superb → Dowiedz się więcej tutaj.

  • 1 Liczba wyników

1 Liczba wyników

W trakcie zakupu

Skoda Superb

Skoda Superb

66 400 zł

1.6 TDI Style

od 980 zł mies
  • 2018
  • Diesel
  • 164 840 km
  • Dwusprzęgłowa skrzynia biegów
Škoda Superb – dla kupującego

En överblick över de viktigaste egenskaperna hos Škoda Superb

Superb är en sedan i (övre) mellanklass från Škoda, och sedan den andra generationen finns den även som kombibil. Namnet kommer från franskan och betyder magnifik - och det är precis vad tjeckernas toppmodell är: rymlig, bekväm, säker och jämförelsevis billig. Medan den första generationen fortfarande var baserad på den dåvarande VW Passat påminner Škoda Superb nu mer om den nuvarande Audi A6. En sedan med dimensioner i lyxklass.


En sedan gjord för dig: Škoda Superb

Har du en familj som vill bli runtkörd? Eller lägger du bara generellt sett stor vikt vid utrymme och komfort i bilen? Är image mindre viktigt för dig än bra utförande, hög (kör)komfort och maximal säkerhet? Då kommer du att älska Škoda Superb. Den är tydligt utformad och erbjuder dig gott om utrymme, solid teknik, fin fjädringskomfort och en funktionell interiör. Den kan dessutom anpassas vackert i fråga om färg. Vad sägs till exempel om Race Blue Metallic, Moon White Pearl Effect eller Dragonskin Gold Metallic?


Utrustningsalternativ

Redan den första generationen hade en lyxig utrustningslista med bland annat benstöd för den främre passageraren, trädetaljer, läderstolar och ett stort glas-soltak. Under tiden finns följande modellvarianter: Ambition — för en Superb med måttbeställning: till exempel med Climatronic-luftkonditionering med två zoner, LED-dimljus med integrerat kurvljus, paraplyfack i framdörrarna och 16-tums legeringshjul Style — för maximal komfort: L&K (Laurin & Klement — det är förnamnen på företagets grundare) — för exklusivitet i varje detalj: till exempel med Executive läderklädsel och 18-tums Propus Aero antracitglänsande aluminiumfälgar Sportline — för en dynamisk look: till exempel med elektrisk baklucka och sportstolar i mikrofiber.


Du kan hitta alla begagnade Škoda Superb från Autohero ovan.

Vad du bör veta om Škoda Superb

För mycket, mycket länge sedan — närmare bestämt från 1934 till 1949 — fanns det redan en Superb: 640 Superb saloon — på den tiden tjeckernas flaggskepp. Så de fortsatte en gammal tradition när de lanserade Superb som en ny toppmodell 2001. En första ansiktslyftning följde 2006, innan den andra generationen tog fart 2008, den här gången bland annat med adaptiva strålkastare. En kombiversion lades till ovanpå, med extrafunktioner som automatiskt utdragbart lastgolv, elektrisk baklucka, automatisk rullgardin i lastutrymmet och standardtakräcken. Ansiktslyftningen 2013 medförde några visuella förändringar och inte minst LED-bakljus. År 2015 rullade den tredje generationen äntligen ut — med en mer självständig, aggressiv design, ännu mer generöst utrymme och många moderna assistanssystem. Sedan 2019 års uppfräscning har ŠKODA-logotypen fått fritt fram på bakluckan, det finns genomgående kromlister, reflektorerna har omplacerats och cockpiten har moderniserats. Den fjärde generationen är fortfarande mycket fräsch, eftersom den lanserades 2023.


Exceptionellt: mängden utrymme

Fem personer kan sitta bekvämt i Škoda Superb. De bekväma sätena är för övrigt inte bara uppvärmda utan även ventilerade. Passagerarna i baksätet har också gott om benutrymme och gott om rörelseutrymme — i alla generationer av fordonet. Bakluckan är större än genomsnittet och rymmer en volym på 625 liter. Om du fäller ner sätena kan du utöka till 1760 liter. Lastdjupet är då 2,10 meter. Combi börjar på 660 liter och slutar på 1950 liter.


Konventionell eller alternativ — motorerna

Till att börja med fanns det en 2,8-liters V6-motor med 193 hk och två kraftfulla turbodiesels. Den andra generationen innehöll tre diesel- och bensinmotorer med en effekt från 105 hk till 260 hk. Till detta kom den ekonomiska 1,9-liters turbodieseln Green Line med 105 hk och en standardförbrukning på 5,1 liter (CO2: 136 g/km). Den tredje generationens motorprogram gör sig utan V6- bensinmotor och erbjuder för första gången cylinderavaktivering. Här erbjuds tre turboladdade fyrcylindriga bensinmotorer (1,4 TSI, 1,8 TSI och 2,0 TSI) med ett utbud från 125 hk till 280 hk. De ekonomiska (turbo)dieselmotorerna (1,6 och 2,0 liter) levererar 120 hk till 190 hk, där 1,6 TDI SCR är den mest ekonomiska med 3,7 liter/100 km (CO2: 96 g/km). En 6-växlad manuell växellåda är standard, och kan byats ut mot en sex- eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda om du vill. Fyrhjulsdrift finns också på vissa motorer. Sedan 2019 erbjuds även en plug-in-hybrid: Škoda Superb iV (innovative vehicle). Den kombinerar en 115 kW stark 1,4-liters TSI-förbränningsmotor med en eldrift (85 kW), vilket ger en systemeffekt på 218 hk och en rent elektrisk räckvidd på 60 km — perfekt i stadstrafik eller för den dagliga pendlingen. På marknaden finns för närvarande en 1,5-liters bensinmotor (150 hk), två 2,0-liters bensinmotorer (190 och 280 hk) och två 2,0-liters dieselmotorer (150 och 200 hk).


Nya assistanssystem för maximal säkerhet

Den tredje generationen har ett brett utbud av moderna säkerhetssystem, inklusive sju krockkuddar, ESP, däcktrycksövervakning, City Emergency Braking, parkeringssensorer fram och bak, adaptiva dämpare och farthållare som standard. Som tillval finns sidokrockkuddar bak, adaptiv farthållare, adaptiva bi-xenonstrålkastare, lane departure/keeping assist och park assist. Innehållet från smarttelefoner kan speglas till den centrala displayen via Mirror Link. En LTE-hotspot är tillgänglig på begäran. Med sin omfattande säkerhetsutrustning fick Škoda Superb fem av fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest för flera år sedan och även nu igen — precis som alla andra Škoda-modeller, förresten.


Du kan hitta alla begagnade Škoda Superb från Autohero ovan.

Vår Autohero-rekommendation: Škoda Superb som begagnad bil

Škoda Superb som begagnad bil är inte längre ett insidertips. Berömda bilklubbar och försäkringsbolag skriver under på Tjeckiens pålitliga teknik, oklanderligt utförande, problemfri drift, säker väghållning, hög körkomfort och hög säkerhetsnivå. Det säger egentligen allt.


Våra Škoda Superb-alternativ för dig

Dess storebror, VW Passat, är likadan i fråga om pris och utrustning och har nästan kultstatus i Tyskland. Helt enkelt en klassiker. BMW 3-serien må vara dyr att köpa, men den ger ett övertygande intryck av kvalitet, hög körkomfort tack vare den åttastegade automatlådan och typisk BMW-dynamik. Eller ta en titt på Audi A6, som ser mer eller mindre likadan ut som Škoda Superb, men kan mer: mer utrustning, fler drivlinor, fler säkerhetssystem, mer premiumimage — och naturligtvis behöver du lite mer pengar för A6.


Du hittar alla begagnade Škoda Superbs i Autoheros lager ovan.

Inne modele marki Skoda

FabiaFabia
OctaviaOctavia
ScalaScala